Luis Hamilton obradovao je navijače trećim mjestom na trci u Silverstonu u nedjelju – sedmostruki šampion Formule 1 vozi sve bolje u i dalje inferiornom bolidu Mercedesa.

Slavni Britanac imao je sjajnu borbu za mjesto na podijumu sa Šarlom Leklerom iz Ferarija, izašao je kao pobjednik iz žestokog duela.

  • Sve ovo me podsjetilo na dane u kartingu. Bilo je fenomenalno. Bila je velika borba između Šarla i mene, ali je sve bilo u granicama korektnog. Ne može da se poredi uopšte sa svim onim što je bilo prošle godine. Ovo je nešto potpuno drugačije – rekao je Hamilton, očigledno aludirajući na ,,prljave“ duele sa svjetskim šampionom Maksom Ferstapenom iz prethodne sezone.

Na kraju trke pred domaćom publikom Hamilton je izvezao i najbrži krug, a istakao je da ekipa Mercedesa u posljednjim sedmicama očigledno ima sve bolji ritam na trkama što su primjetile i kladionice pa su kvote na timsku pobjedu značajno niže.

  • Da nije izašlo sigurnosno vozilo na stazu, možda sam mogao i da ugrozim Ferari u borbi za pobjedu… Ali, to nećemo nikad saznati. Sveukupno sam zadovoljan – rekao je Hamilton.

Veteran je trenutno šesti u plasmanu Formule 1 sa 93 poena, dok vodeći Ferstapen ima 181 bod.