Šarl Lekler (24) otvoreno je kritikovao ekipu Ferarija, nakon novog lošeg izdanja i šestog mjesta na trci u Mađarskoj održanoj u nedjelju.

Mladić iz Monaka je imao dobre šanse za pobjedu, ali ga je skupo koštala rana odluka tima da Lekler vozi na bolidu sa tvrdim pneumaticima. Zbog pit-stopa je izgubio 20 sekundi, a dodatnih pet sekundi u uvodnim krugovima… Kvota na pobjedu Leklera u ovoj trci je bila malo viša nego na pobjedu Ferstapena, što je dovoljan pokazatelj da je i Lekler bio jedan od većih favorita za prvo mjesto.

Moram da pričam sa timom da bih shvatio zamisao koja je postojala iza stavljanja tvrdih pneumatika, jer sam zaista bio jak na srednje tvrdim gumama. Sve je bilo pod kontrolom i iz nekog razloga, ne znam iz kog, smo prešli na tvrde. Rekao sam im tokom trke da se odlično osećam na srednje tvrdim i da hoću da ostanem na njima koliko god je to izvodljivo – bio je jasan Lekler nakon trke.

Timski šef Matija Binoto je priznao da je odluka bila loša, a da je ideja bila da u uvodnih deset krugova Lekler bude sporiji na tvrdim pneumaticima, a kasnije brži. Rizik se nije isplatio, a Ferari je doživio novo razočaranje. Na tabeli šampionata Lekler je drugi sa 178 bodova, čak 70 manje od aktuelnog prvaka Maksa Ferstapena.