Kako je sve počelo i izgledalo u jednom trenutku, na kraju poraz od 8:6 i nije tako strašan. Tek smo se probudili u posljednjoj četvrtini, pokazali smo mnogo više nego u prethodne tri, ali da bi se nešto napravilo protiv ekipe kao što je Mađarska – to je malo. Oni su imali veću želju i energiju, bez obzira što je ovo bila rezultatski manje važna utakmica, borba za sedmo mjesto. Nijesmo ponovili partiju sa premijere, upravo protiv Mađara, a oni su kvalitetniji tim – i to su opravdali u bazenu.

Problem nam je bila igra na centra, bilo je samo par lopti na dva metra. U tom segmentu smo bili loši, a izostao je i konkretniji učinak spolja. Bogdan Đurđić nije bio na nivou mogućnosti, a možda smo imali i prevelika očekivanja od njega.

Mađari su pokriveni na svim pozicijama i mislim da vrijede više od plasmana koji su ostvarili na šampionatu. Kvota na Mađare je u svim njihovim mečevima bila niska iz razloga što su zaista na svakom meču bili favoriti.

Sve u svemu – ovo je naša slika i prilika. Realnost. Perspektive ima. Momcima treba dati šansu, a vidjećemo dokle ćemo dogurati.

Na kraju, konačan redoslijed u Budimpešti je malo iznenađujući. Ali, realno treba reći da prve tri reprezentacije (Španija, Italija i Grčka ) trenutno najviše ulažu u vaterpolo i tom im se isplatilo.

Tokom čitavog šampionata Španci su pokazali najviše i svaku utakmicu dobro odradili. U finalu su aktuelnog svjetskog prvakaItaliju primorali da juri rezultat. ,,Azuri“ su izborili peterce, ali je na kraju ,,furija“ slavila – sasvim zasluženo.